Winter tips voor u


De winter staat weer voor de deur. uw caravan is weer schoon en klaar om naar de stalling te gaan. veel mensen vergeten toch nog belangrijke zaken. een kleine moeite en het spaart u een hoop geld. 


Controle Bandenspanning

Zorg ervoor dat u de bandenspanning voor en na de stalling controleert om slijtage en schade te voorkomen.

De  banden zijn het enige contact dat de caravan heeft met het wegdek. De juiste bandenspanning is hierbij cruciaal, de juiste spanning zorgt namelijk voor comfort én veiligheid. Daarnaast zult u ook nog eens geld besparen, 


controleer het watersysteem

om vorst schade te voorkomen, vergeet niet het watersysteem leeg te maken. In veel stallingen kan het voor komen dat de temperatuur onder de nul graden komt.

 

 

 

 


Controleer uw accu

De aanduiding onderhoudsvrij oftewel onderhoudsarm kan tot misverstanden leiden.

Het betekent niet dat de accu niet hoeft te worden gecontroleerd op ladingstoestand of te worden gereinigd. Men bedoelt uitsluitend dat er geen elektrolyt hoeft worden bijgevuld. Moderne, gesloten accu's zoals VMF, hebben een zodanig laag verbruik dat gedurende de gehele technische levensduur bijvullen van elektrolyt overbodig is. Deze accu's hebben dan ook geen vulopeningen. Andere accu's dient u zeker te controleren. Indien bijvullen noodzakelijk is kunt u hiervoor gedemineraliseerd water gebruiken. Vul dan bij tot 1cm boven de platen. na vulling even laten rusten en uw accu  opladen.

 

LET-OP

ook als u de accu niet gebruikt zal tijdens de stalling uw accu langzaam ontladen.