Hefdakdoek vervangen

Alle Touring-modellen hebben een hefdak met een hefdakdoek. Dit doek kan beschadigd of gewoon door ouderdom versleten raken. Een veel voorkomend probleem is "het weer", die bekende zwarte spikkeltjes die na verloop van tijd in vochtig tentdoek kunnen ontstaan. Dit is een schimmel. Wanneer die zwarte vlekken eenmaal in het tentdoek zitten zijn ze vrijwel niet meer te verwijderen.Het hefdakdoek

Het hefdakdoek van de Touringmodellen kan als gevolg van beschadiging of ouderdom aan vervanging toe zijn. Soms zijn kleine beschadigingen te herstellen, maar over het algemeen is het het best om het hele hefdakdoek te vervangen.

Het hefdak van een moderne Triton is niet alleen een stuk groter dan dat van een oldtimer Puck, het is ook anders van vorm. De moderne hefdaken zijn rechthoekig terwijl ze bij de oldtimers soms ook ovaal of vrijwel rond van vorm zijn. Daarom is dit ook maatwerk dat wij alleen op bestelling doen en hebben we geen kant-en-klare hefdakdoeken op het schap liggen.

Wij doen dit voor alle Eriba Touring-modellen, ongeacht hun leeftijd en ongeacht de vorm van het hefdak. Maar ook met andere merken caravans met hefdakdoek kunt u bij ons terecht voor deze reparatie.

 

Eerst bespreken we samen met u uw wensen. Van welke kwaliteit en kleur moeten het doek en de ritsen zijn? Hoeveel ventilatiegaten wenst u? Moet ook het vliegengaas worden vervangen? Wij kunnen u daar deskundig in adviseren en het wordt allemaal vooraf met u besproken. Dat geldt ook voor de prijs. U weet vóór wij aan de klus beginnen exact wat het u gaat kosten.


Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst wordt het oude hefdakdoek losgemaakt van het dak van de Eriba. Vervolgens wordt het hefdak in zijn geheel van de caravan gehaald zodat het oude hefdakdoek gemakkelijk kan worden losgemaakt en het nieuw te maken doek kan worden ingemeten. Vervolgens wordt het hefdakdoek gemaakt. Dit is ambachtelijk handwerk waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciale naaimachine die het doek van zware kwaliteit kan verwerken. Ook het vliegengordijn wordt nu gemaakt.

 

Bij de oude modellen wordt de nieuwe hemel aan het hefdakdoek gemonteerd, waarna het aan het hefdak kan worden bevestigd. Tenslotte wordt het hefdak weer op de Eriba gemonteerd, en het vliegengordijn bevestigd..

 

De prijs van deze Eriba Special hangt af van het type Eriba: het hefdak van een Puck is nou eenmaal behoorlijk kleiner dan het hefdak van een Troll of een Odin. Aan de hand van het type en bouwjaar kunnen wij u een prijsopgave doen.

 

Als u vragen heeft over het vervangen van het hefdakdoek of het vliegengordijn of als u een prijsopgave wenst, neemt u dan gerust contact met ons op.