homewerkplaatseriba › vochtmeting

Vochtmetingen

Vocht in de Eriba kan verschillende oorzaken hebben: een slecht raam- of deurrubber, een kapot raam of achterstallig onderhoud van de onderkant van de Eriba. Vocht kan tot grote problemen leiden en uiteindelijk voor wegrotten van de houten bodemplaat van uw Eriba. Daarnaast is een vochtige caravan een ongezonde caravan om in te verblijven.


Vocht - vijand nr. 1

Vocht is een van de belangrijkste vijanden van uw Eriba. Niet een stevige regenbui, maar vocht in de caravan. U herkent het doordat bijvoorbeeld de vloer lichtelijk begint te bollen. Maar ook die bekende muffe lucht is een onmiskenbaar signaal.

Is er sprake van vochtvorming dan is het eigenlijk zaak om zo snel mogelijk in actie te komen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Bij iedere grote onderhoudsbeurt voeren wij standaard een vochtmeting uit waarbij we alle belangrijke en voor vocht kwetsbare punten van de caravan controleren met een vochtmeter. Vermoedt u een vochtprobleem, Wacht dan niet te lang en laat uw Eriba dan nakijken. Maak hier direct een afspraak, u krijgt deskundig advies over de omvang van het probleem en hoe het opgelost kan worden.


Vochtinspectie klik hier

Voorbereiding

  • indien nodig leeg maken van boven- en onderkasten

Inspectie

  • controle op zichtbare schade als gevolg van van vochtvorming in de wand, de vloer en het dak
  • controle van de ramen op condensvorming
  • controle van alle rubbers op zichtbare beschadigingen
  • controle van het hefdakdoek op "het weer"
  • vochtmeting op 88 verschillende punten van het dak, de wanden en de vloer van de Eriba
Controlepunten vochtinspectie
De controlepunten bij een vochtmeting van Eriba Touring modellen

 

Afwerking

  • Vochtrapportage met advies over evt. te verrichten reparaties

Eventuele reparaties zijn tegen meerprijs, wij doen dat uitsluitend na overleg met u en nemen hierover altijd vooraf contact met u op. Indien u ons de reparatie uit laat voeren krijgt u de kosten van de vochtinspectie retour.

Voor een complete vochtmeting moeten wij overal bij kunnen, ook in de kastruimtes. Daarom vragen wij u om uw Eriba leeg aan te leveren. Natuurlijk kunnen wij dat ook voor u doen, maar dan zijn wij genoodzaakt om voor het uit- en inruimen van uw Eriba 1 uur in rekening te brengen.